Felelős zalaegerszegi foglalkoztatók – Pylon-94 Kft.

Megosztás:

Felelős foglalkoztatókat bemutató sorozatunk legújabb részében a zalaegerszegi gépipar egyik főszereplőjét, a Pylon-94 Kft-t ismerhetik meg.

A kizárólag magyar tulajdonban lévő vállalkozást 1994-ben a korábbi ALUGÉP menedzsmentjéből kivált szakemberek alapították. A cég fő tevékenységi területe emelőgépek, daruk, egyedi gépek, egyéb építőipari gépek részegységeinek, alkatrészeinek, valamint acélszerkezetek gyártása, főként exportra, beszállítói tevékenység keretében, neves osztrák és német gépipari vállalatoknak. A vállalkozás egyik fő terméke a nagyszilárdságú finomszemcsés acélból készülő hegesztett szerkezet, melyre jellemző példa a mobildaru és nehézteherszállító alváz.

A Pylon-94 Kft. megalakulástól kezdve folyamatosan fejlődik, új szociális létesítmények, üzemcsarnokok épültek és korszerű gyártástechnológiák kerültek bevezetésre. Napjainkra a teljes gyártóterület megközelíti a 13.000 m2-t. A cég nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a legjobban képzett szakembereket foglalkoztassa, hiszen ez garantálja az egyenletes és jó minőségű gyártó tevékenységet és a vevői igények maximális kielégítését.

A vevők elégedettsége mellett természetesen munkavállalóik elégedettsége is fontos számukra.  Ezért különböző szakmai- és nyelvtanfolyamok, továbbképzések elvégzésének lehetőségét biztosítják számukra, törekedve a munka és tanulás egyensúlyának megteremtésére. Büszkék arra, hogy kiváló szakembergárdával rendelkeznek, akik szívesen meg is mutatják tehetségüket a nagyérdeműnek. Az évenként megrendezésre kerülő „FOCUSban a művészet” elnevezésű országos hegesztési versenyen hegesztő kollégáik első és második helyezést értek el az elmúlt években.

Szeretnék, ha kollégáik nem csak a könyvekből ismerkedhetnének meg új információkkal, hanem testközelből is megszemlélhetnék a legújabb trendeket. Éppen emiatt gyakran szerveznek kül-, és belföldi kirándulásokat partnereikhez, vagy világszintű szakmai kiállításokra.

Fontos, hogy a jövő generációja is megismerje az általuk képviselt iparágat. Gyakran invitálják üzemlátogatásokra a megye középiskolásait, illetve gyakorlati képzőhely lévén biztosítják, hogy a fémipari tanulmányokat folytató diákok magas szakmai ismeretekkel kerüljenek ki az iskolapadból és megállják helyüket a munkaerőpiacon.

Fontos számukra, hogy a kollégák jó viszonyt ápoljanak egymással, hiszen a munkahelyi kapcsolatok, a mindennapok hangulata sokban hozzájárul a sikerességhez. Ezt szolgálják a csapatépítő tréningek, karácsonykor vacsora keretében megünneplik a sikeres, együtt töltött évet és egyben el is búcsúztatják azt. Habár az iparágból adódóan férfias szakma az övék, büszkélkedhetnek néhány hölgy munkatárssal is, akikről természetesen nem feledkeznek meg soha, nőnapon virággal és apró kedvességekkel szépítik meg a napjukat.

Igyekeznek folyamatosan motiválni a munkatársaikat a minél jobb teljesítmény elérése érdekében. Kidolgoztak egy motivációs csomagot, melyben törekszenek mind az anyagi jólét, mind a magánélet és a munka egyensúlyának megteremtésére, ebből néhány elem, a teljesség igénye nélkül: hűségjutalom, ötletláda, munkatárs ajánlási bónusz, rugalmas munkaidő, év dolgozója cím, teljesítmény értékelési rendszer stb. Nagyon fontos, hogy a dolgozóik mindig naprakészek legyenek a cég életével kapcsolatban és minden szükséges információ a lehető leggyorsabban eljusson hozzájuk. Kialakítottak egy információs táblát, amelyről hónapról-hónapra tájékozódhatnak a munkatársak, azonban nem csak tájékoztatják őket, hanem a véleményükre is kíváncsiak. A tábla felületet biztosít arra, hogy véleményüket megfogalmazhassák bármely dologgal kapcsolatban, vagy kérdést tegyenek fel.

Nem csak saját dolgozóikra fordítanak figyelmet, hanem a társadalom egyéb szereplőire is. Tevékenyen részt vállalnak különböző szervezetek (például oktatás, egészségügy, sport, kultúra) munkájának támogatásában, különféle anyagi és tárgyi javak biztosításával. Kollégáik évente több alkalommal részt vesznek szervezett véradásokon, ezzel is segítve a nehéz helyzetbe került embertársaikat.

Igyekeznek minél több fórumon megjelenni, széles körben megismertetni cégüket az érdeklődőkkel, leendő munkavállalóikkal. Erre tökéletes hely a zalaegerszegi állásbörze is.

Megtalálhatóak  a Facebookon, ahol napról napra érdekességeket osztanak meg cégükről illetve a www.pylon.hu weboldalon további információkat kaphatnak az oda látogatók.

Büszkék  szakértelmükre és arra, hogy magyar vállalatként termékeik a világ minden tájára eljutnak!

Forrás: https://www.paktumportal.hu/allaskeresoknek/hirek-erdekessegek/felelos-zalaegerszegi-foglalkoztatok—pylon-94-kft

További hírek

Hegesztőművészek viadala zajlott Zalaegerszegen

Országos versennyel egybekötött szakmai találkozónak adott helyet csütörtökön a zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont. A „Focus-ban a művészet 2023” című viadalt és fórumot a hegesztéstechnikai eszközöket forgalmazó tápiószelei REHM Hegesztéstechnikai Kft. szervezte. A tudás átadása és annak megmérettetése volt a rendezvény célja, ahol tizenkettő, a szakmájában kiváló hegesztő versenyzett az elsőségért, akiket segítőik kísértek. A versenyzők

ÉRDEKEL »